Groendak - Green Building Products

STAP 1: Bereken uw groendak

 
Is uw dakdichting wortelwerend? Bepaalde soorten dakdichting zijn getest op wortelvastheid. Indien uw dakdichting hier niet aan voldoet moet u een extra wortelwerende laag voorzien, een PE folie van min. 0,4 mm zorgt hiervoor. De PE-folie dient te worden geplaatst met 1 meter overlap aan de naden.
 
Kies het type groendak dat de beste oplossing biedt voor uw dak(situatie). De verschillende systemen kan u vergelijken op 'kies uw groendak'
 
Geef hier de oppervlakte van uw groendak in. De calculatie houdt automatisch rekening met snijverlies voor de drainage.
 
Hier kan u de substraatdikte van uw groendak kiezen. Om die keuze te maken kan u ons advies volgen via de link 'Substraat'. De substraatdikte bepaalt ook voor een groot stuk het gewicht van uw groendak. Hou hierbij rekening met de draagsterkte van uw dak.
 
Kies welke vegetatie u wenst en onder welke vorm. Er zijn voorgekweekte matten die u kan uitrollen en waarmee uw dak er direct begroent is. Of u kan ook inzaaien, dit is minder intensief werk en u ziet uw groendak stilaan dichtgroeien. De keuze van beplanting gaat vooral naar Sedum of kruiden. Hou bij uw keuze van vegetatie rekening met de vereiste substraatdiktes. Meer info over substraat.